Zrnká tejto kávy pochádzajú od farmára Cesara Queiroz de Almeida, z farmy Fazenda Olhos D’agua v Brazílií. Cesar sa káve venuje od 80. rokov a po dlhoročných skúsenostiach práce na rôznych kávových farmách založil svoju vlastnú. O tú sa stará so svojim synom. Pre zvýšenie kvality svojej kávy používajú metódu nazývanú fertigácia, kde sa vstupy zmiešajú s vodou a technikou riadeného kvapkania sa aplikujú do pôdy. Vďaka tomu pôda a aj stromy rovnomerne absorbujú potrebné živiny. Cesar a jeho syn vykonávajú selektívny ručný zber na začiatku žatvy, kedy zbierajú iba zrelé čerešne, ktoré sú najskôr zrelé na vrchu stromu. Neskôr, keď dozrú čerešne v spodnej časti, používajú stroje na druhý zber úrody.
Brazília Fazenda Olhos D’agua
€9.00 – €26.00
Sladká čokoládovo-oriešková chuť, pripomínajúcu nugát s osviežujúcou dochuťou limetky.
Hmotnosť | - |
---|---|
Praženie: | espresso |
Spracovanie: | natural |
Chuťový profil: | čokoláda, oriešky, limetka |
Nadmorská výška | 1020 m n. m. |
Odroda: | Specialty Topázio, IBC12 |
Dostupné v baleniach: | 250g, 500g, 1kg |
Recenzie
Zatiaľ niesú žiadne hodnotenia.